Vijesti

U POTRAZI SMO ZA NOVIM TRENERIMA

15.11.2016.

Traži se trener/trenerica pilatesa ili korektivne gimnastike. Osoba mora biti u mogućnosti preuzeti dogovorenu lokaciju i termin s odgovornošću i sposobna motivirati klijente na pokret i zdravlje.

Posao se odvija u popodnevnim i večernjim terminima na više lokacija u Gradu Zagrebu.

Sve informacije možete dobiti na broj telefona 098 139 6000

Prednosti PilatesYoge

15.11.2016.

Kod PilatesYoge, radi se o načinu vježbanja u kojem um kontrolira  mišiće.

Nijedna druga fizička aktivnost nije u posljednjih desetak godina doživjela veću ekspanziju od pilatesa i yoge.

Od elitističke aktivnosti rezervirane samo za uzak krug ljudi, PilatesYoga je postao vježba za mase širom svijeta.

S obzirom na sve njene dobrobiti, ne čudi što se sve veći broj ljudi odlučuje upravo za ovaj način vježbanja.

S NAMA MOŽETE VJEŽBATI I DO 5 PUTA TJEDNO ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 250kn!

10.09.2016.

S NAMA MOŽETE VJEŽBATI I DO 5 PUTA TJEDNO ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 250kn!

POČELI SMO SA TRENINZIMA ALI JOŠ UVIJEK PRIMAMO NOVE ČLANOVE!

Ukoliko već niste, rezervirajte svoje mjesto već danas.

Prijavite se i poslati ćemo Vam točne informacije o terminima odabrane lokacije!

Ukoliko želite u svom kvartu pokrenuti grupu, samo nam se javite na e-mail i pokušat ćemo Vam izaći u susret.

Vidimo se uskoro.

Lokacije treninga

10.09.2016.

joga, pilates, yoga, zagreb , pilatesyoga, pilates u zagrebu, yoga u zagrebu,joga zagreb

 

Pridružite nam se u Krugama, na Kvatriću, Knežiji, Ravnicama, Travnom, Trnskom,  Mihaljevcu, Gračanima, Španskom...

 

Vidimo se na treningu!

TRENINZI SU U TIJEKU, ISPUNITE PRIJAVNICU I OSIGURAJTE SI MJESTO U GRUPI! - ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 250KN VJEŽBAJTE I DO 5 PUTA TJEDNO KOMBINIRAJUĆI SVE NAŠE LOKACIJE U GRADU!

10.09.2016.

TRENINZI SU U TIJEKU, ISPUNITE PRIJAVNICU I OSIGURAJTE SI MJESTO U GRUPI! - ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 250KN VJEŽBAJTE I DO 5 PUTA TJEDNO KOMBINIRAJUĆI SVE NAŠE LOKACIJE U GRADU!

Poštovani dosadašnji i budući polaznici PilatesYoge, naša  sezona vježbanja 2015/2016 je u tijeku! Vježbati možete u sljedećim kvartovima:

  • Kvaternkov Trg / Medvešćak
  • Trnsko / Savski gaj  / Siget / Trokut / Remetinec / Lanište
  • Kruge / Trnje / Savica / Sigečica / Vrbik / Prisavlje
  • Gračani / Mihaljevac / Markuševac / Bijanik / Mikulići
  • Ravnice / Maksimir / Bukovac / Dubrava / Volovčica / Borongaj
  • Špansko / Malešnica
  • Travno / Utrine / Zapruđe / Folnegovićevo / Savica / Borovje
  • Knežija / Savska cesta / Horvaćanska cesta / Črnomerac

Probni trening je bez obaveza i besplatan. Prijavite se na vrijeme i osigurajte mjesto u grupi...

 

Pošaljite ONLINE prijavnicu sada klikom na:

ONLINE PRIJAVNICA

Ukoliko nema vašeg kvarta na spisku pošaljite nam  mail sa imenom kvarta i kontakt informacijama na : info@pilatesyoga.hr ili sms na tel. 098 139 6000

Čim skupimo dovoljan broj polaznika PilatesYoga kreće i u vašem kvartu.

Mijesečna cijena članarine iznosi  250 kn i plaća se tijekom početka mjeseca vježbanja a uključuje vježbanje i do 5 puta tjedno u kombinaciji na svim našim lokacijama.

Za veće grupe odobravamo dodatne popuste.

Sa prijavom nije prerano, uvijek primamo nove članove i rezervacije za mjesto u grupi. O početku treninga na novim lokacijama, nakon što ispunite prijavnicu s točnim podacima,  bit ćete na vrijeme obaviješteni e-mailom ili SMS-om.

Vidimo se!

 

 

 

Pilates YOGU konačno posjećuju i muškarci

20.02.2015.

Naše vježbaonice nakon dugo vremena počeli su posjećivati i muškarci. Iako Pilates YOGA program prvenstveno privlači žensku populaciju, muškarci su svakako dobrodošli. Program je namijenjen ljudima svih uzrasta (s donjom dobnom granicom od dvanaest godina) i svake tjelesne kondicije. Vježbe Pilates YOGA programa izvrsne su i za osobe koje imaju problema s kralježnicom.

TJELOVJEŽBA UTJEČE NA MENOPAUZU I KVALITETU ŽIVOTA

15.02.2015.

TJELOVJEŽBA UTJEČE NA MENOPAUZU I KVALITETU ŽIVOTA

Dragi polaznici PilatesYoge, dokazano je...

Sredovječne žene koje redovito vježbaju navode višu kvalitetu života i manje simptoma menopauze, pokazuju rezultati populacijske studije objavljene u siječnju 2015 u časopisu Maturitas.

"Žene s preporučenom razinom fizičke aktivnosti su imale veću subjektivnu percepciju razine zdravlja, bile objektivno zdravije i imale bolju opću kvalitetu života u odnosu na ostale žene njihove dobi", napisali su Kirsi Mansikkamäki, mr.sc., iz UKK Instituta za promicanje zdravlja ,Tampere, Finska i kolege.

Istraživači su ispitali 2.606 žena iz Finskog registra stanovništva, što je predstavljalo postotak od 52% slučajnog uzorka od 5000 žena. Sve su bile rođene 1963.g., znači da su imale 49 godina u vrijeme studije. 28% od njih je i dalje imalo redovitu menstruaciju, 31% je bio u perimenopauzi, a 23% nije imalo menstruaciju u posljednjih 12 mjeseci. Menopauzalni status ostalih 18% se nije mogao utvrditi jer su uzimale hormonsku nadomjesnu terapiju.

Upitnik, koji je ženama dostavljen poštom, je uključio skraćeni oblik Women's Health Questionnaire s pitanjima o kvaliteti života i percepciji zdravlja, indeksu tjelesne mase, obrazovanju i tjelesnoj aktivnosti. Pola sudionica je imalo indeks tjelesne mase ispod 25 kg / m2 te se smatra da su normalne težine.

Istraživači su računali da su žene fizički aktivne ako su se držale preporučenih 2,5 sata tjedno umjerene aktivnosti (npr. brzog hoda) ili 1,25 sati jače aktivnosti (kao što su jogging ili trčanje) ili ako su radili vježbe snage barem dva puta tjedno. Samo više od polovice ispitanica (51%) je zadovoljilo definiciju tjelesne aktivnosti.

Manje aktivne žene su imale veću vjerojatnost da će imati visoki rezultat za anksioznost i depresivno raspoloženje (proporcionalni omjer izgleda [POR], 1,44; 95% interval pouzdanosti [CI], 1,26-1,65), somatske simptome ne računajući vazomotorne simptome (POR, 1,61; 95% CI, 1,40-1,85) i probleme pamćenja i koncentracije (POR, 1,48; 95% CI, 1,29-1,70). Vazomotorni simptomi, ili valunzi, su bili češći kod manje aktivnih žena prije prolagodbe za indeks tjelesne mase i obrazovanje, ali nakon prilagodbe vrijednosti nisu bile statistički značajne.

Sve u svemu, više aktivne žene su iznosile višu subjektivnu percepciju zdravlja (prilagođena POR, 3,22; 95% CI, 2,76-3,74) i ukupnu kvalitetu života (prilagođena POR, 1,91; 95% CI, 1,65-2,20) u usporedbi s drugim ženama njihove dobi.

Pišući u popratnom uvodniku, Debra Anderson, dr.sc., i Charlotte Seib, doktor medicine, oboje iz Instituta za zdravstvene i biomedicinske inovacije u Queensland University of Technology u Brisbaneu, Australija, su napomenuli da se treba imati na umu da je studija o učincima vježbanja na simptome menopauze imala neke nedosljednosti. Ukazuju na nekoliko segmenata. Jedan od njih je da su neke žene koji su vježbale manje od preporučene količine vježbi bez obzira što su imale neke učinke vježbanja izjavile da su oni manji nego što uistinu jesu. Druga je da, kad žene imaju sve teže simptome, bilo fizičke ili psihičke, je manje vjerojatno da će sudjelovati u vježbanju.

Napisali su: "Sada postoje dokazi da tjelovježba može koristiti za ublažavanje simptoma menopauze što omogućuje zdravstvenim djelatnicima da je uključe u preporuke ženama u menopauzi."

Yoga & Pilates na DVD-u, najnovije izdanje!

26.11.2013.

Yoga & Pilates na DVD-u, najnovije izdanje!

Poštovani vježbači i svi zainteresirani, s ponosom Vam predstavljamo najnovije izdanje našeg naslova "Yoga & Pilates za početnike"

Više o samom naslovu možete pronaći na www.pilatesyoga.hr/dvd. Provjerite zašto se poznata pjevačica i ravnateljica bolnice ne mogu od njega odvojiti!

"Vježbajte s nama" na OTV-u

01.10.2006.

Od danas možete s nama svakodnevno vježbati Pilates YOGU uz Otvorenu televiziju (OTV) s početkom u 7:15 sati. Drugi ciklus uspješnog TV serijala u našoj produkciji, a pod nazivom "Vježbajte s nama" započeo je premijerno na OTV-u, a emitiranju će se pridružiti još 14 TV postaja s početkom 2007. godine. Već nekoliko dana po početku emitiranja naš "e-mail box" zatrpala su pisma pohvala i zahvala za ovakvom inicijativom.

Centar postaje član Hrvatskog saveza za športsku rekreaciju

30.05.2006.

Zbog svih aktivnosti kojima smo doprinijeli popularizaciji rekreativnog vježbanja od danas smo službeno članica Hrvatskog saveza za športsku rekreaciju "Šport za sve". Svojim radom i zalaganjem i dalje ustrajemo u dosizanju zajedničkog cilja da rekreacijsko vježbanje postane civilizacijska i kulturološka potreba za unapređenje zdravlja, humanizaciju života i rada, te osmišljeno provođenje slobodnog vremena te na taj način dostigne zastupljenost na zapadnoeuropskoj razini.

TV emisije "Vježbajte s nama"

18.05.2006.

U suradnji sa Čakovečkom televizijom načinili smo serijal od čak 80 petnaestminutnih emisija pod nazivom "Vježbajte s nama" koje danas počinju sa emitiranjem na većini lokalnih TV postaja u Hrvatskoj i emitirati će se svakodnevno tijekom mjeseci koji slijede. Već nekoliko dana po početku emitiranja, naš "e-mail box" zatrpala su pisma pohvala i zahvala za ovakvom inicijativom:
"...jako profesionalno napravljeno, svaka čast..."
"...vježbam uz TV svaki dan! Puno Vam hvala što ste nas ovim putem potaknuli na rekreaciju..."

Vođeno opuštanje dostupno za besplatno preuzimanje

01.05.2006.

Vođeno opuštanje s našeg Yoga & Pilates DVD-a, u trajanju od 5 minuta sa posebnom glazbenom podlogom od sada možete besplatno skinuti s naših stranica u MP3 formatu. Besplatni download, sve o vođenom opuštanju te o istraživanjima utjecaja vođenog opuštanja na zdravlje možete pronaći na našem portalu.

Popust pri kupnji Yoga & Pilates DVD-a

14.03.2006.

Naši članovi, ali i svi ostali naručioci jedinstvenog Yoga & Pilates DVD-a putem našeg web portala ostvaruju popust od 10 % u odnosu na redovnu cijenu u knjižarama. Detaljnije informacije o kupnji DVD-a možete saznati na našem portalu.

Promocija Yoga & Pilates DVD-a u Party Time-u

30.11.2005.

Povodom izdavanja jedinstvenog Yoga & Piltes DVD-a, u srijedu 30. studenog. 2005. održana je konferencija za novinare i Wellness party u zagrebačkom klupskom restoranu "Party time".

Yoga & Pilates DVD predstavljen je novinarima i široj javnosti u ime predstavnika Centra za zdravlje i rekreaciju, suradnika na projektu Čakovečke televizije te glavnog sponzora Lure d.d.

Wellness party okupio je distributere, novinare, sponzore, suradnike i prijatelje kojima je u "Part Time"-u u mirišljavoj atmosferi eteričnih ulja predstavljen DVD uz zabavu i chill out glazbu. Press materijal i fotografije za objavu možete download-ati s naših stranica.

Pretraživanje vježbi

Pretraživanje svih vježbi

Vježba dana

Ostalo: Podizanje zdjelice

Podizanje zdjelice - slika 1
Podizanje zdjelice - slika 2

Dobrobiti vježbe

produbljivanje disanja, jačanje nogu i stražnjice, istezanje mišića kukova, razgibavanje kralježnice

Slike i video

Slike: 2 Slike: 2    Video: 0 Video: 0

Upisi 2016/2017

Upisi 2016/2017

PilatesYoga

Osvježite tijelo i duh u blizini Vašeg doma...

Vijesti

15.11.2016.
U POTRAZI SMO ZA NOVIM TRENERIMA
15.11.2016.
Prednosti PilatesYoge
10.09.2016.

S NAMA MOŽETE VJEŽBATI I DO 5 PUTA TJEDNO ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 250kn!

S NAMA MOŽETE VJEŽBATI I DO 5 PUTA TJEDNO ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 250kn!